Kaas-Mosterd bladerdeeghapjes met rookworst

Bladerdeeghapjes doen het altijd erg goed op een feestje of op de borrelplank! Heb je het standaard knakworst-in-bladerdeeg hapje inmiddels ook wel een beetje gezien? Deze versie is net wat spannender en smaakvoller!

15 min (+20 min oventijd)

Borrelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Maak ondertussen de roux. Smelt de boter in een steelpannetje en doe dan de bloem erbij. Roer dit met een garde een minuut of 2-3 goed door. Zorg dat het niet aanbrandt! Doe dan beetje bij beetje de melk erbij, tot het een dikke massa is. Draai het vuur uit.
  3. Spatel dan de kaas erdoor, de mosterd en de rookworst stukjes. Proef even en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat mosterd. Laat een beetje afkoelen.
  4. Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft zodat je 12 plakjes krijgt. Leg op de helft van 1 plakje een eetlepel van het mosterd mengsel (laat de randen vrij). Vouw de andere helft eroverheen en druk de randen dicht met de achterkant van een vork. Herhaal dit bij alle plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Klop in een kommetje het ei los. Bestrijk de bladerdeeghapjes met een beetje ei en strooi er nog wat kaas over.
  6. Bak ze voor ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven!

Samenwerking met @miss.bakselss

Ingrediënten

voor 12 stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 tl Limburgse mosterd
  • 1 kleine rookworst (100 gram), in kleine blokjes gesneden
  • 200 ml melk
  • 30 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 65 gr geraspte oude kaas
  • Nog wat extra geraspte (oude) kaas om te garneren
  • Peper & zout
  • 1 ei

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd