Rode bietensalade (vegetarisch)

20 min

Salade, Vegetarisch

Bereidingswijze

Snij de winterpeen in blokjes van gelijke grootte en kook ze kort in een laagje water. Kook de aardappelen gaar en snij ze, nadat ze zijn afgekoeld, in gelijke stukjes. Laat de rode biet even uitlekken en snij hem in stukjes (van hetzelfde formaat als de aardappelen). Schil de appel en snij hem in stukjes van gelijke grootte. Doe de (afgekoelde) aardappelen, de winterpeen en de appel in een ruime kom en voeg de Marne Mosterdsaus* toe. Schep alles rustig door elkaar. Laat het geheel rusten, zodat de smaken goed in elkaar kunnen overlopen. De salade is op zijn best, wanneer je hem een nacht in de koelkast laat rusten.

* Gebruik één van de twee variaties: Marne Franse Mosterdsaus of Marne Honing Mosterdsaus.

Ingrediënten

(voor 4 Personen)

  • 220 gr aardappelen
  • 200 gr rode biet (voorgekookte)
  • 50 gr winterpeen
  • 80 gr lichtzure appel
  • 60 gr Marne Mosterdsaus

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd