Risotto met lentegroente

25 min

Pasta, Vegetarisch

Bereidingswijze

Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels er glazig uitzien. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot de wijn geabsorbeerd is. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren terwijl de vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep na 15 minuten de mosterd, de asperges, sperziebonen, peultjes en de doperwtjes erdoor en laat alles goed doorwarmen. Roer de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over kommetjes.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 1/2 el boter
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 400 gr risottorijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 tot 1 1/2 liter groentebouillon
  • 1 el Franse mosterd
  • 500 gr witte asperges, geschild, beetgaar gekookt en in schuine stukken
  • 200 gr sperzieboontjes, beetgaar gekookt
  • 200 gr peultjes, beetgaar gekookt
  • 100 gr doperwtjes
  • 4 eetl parmezaanse kaas, geraspt

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!