Paasbrunch menu: spinazietaartje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de vormpjes of de springvorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijf de
bodem stevig). Meng de roomkaas, geraspte kaas, eieren, mosterd en room in een keukenmachine of met de staafmixer goed door elkaar. Leg de spinazie in de vormpjes en giet het eimengsel erover. Bestrooi met pijnboompitjes. Bak de taartjes 10 minuten in een voorverwarm de oven. Verlaag de temperatuur naar 150ºC en bak af in ca. 30 minuten.
Ingrediënten
Wat is er nodig:
- Boter om in te vetten
- 7 blaadjes bladerdeeg
- Tarwebloem
- 400 gr roomkaas
- 200 gr oude kaas, geraspt
- 3 eieren
- 2 el Dijon mosterd
- 4 el koksroom
- 1 kg spinazie, geblancheerd en goed uitgelekt
- 2 el pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
- Éénpersoons bakvormpjes of springvorm van 26 cm
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!