Paasbrunch menu: Courgettekoekjes met mosterddressing

15 minuut

Borrelen, Vegetarisch

Bereidingswijze

Meng voor de mosterddressing de ingrediënten met de stafmixer door elkaar. Giet de olie er langzaam bij tot je een mooie gebonden dressing hebt. Meng de courgette, ui, kaas, meel, peterselie en mosterd door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper en roer het ei erdoor (voeg een beetje paneermeel toe als het vochtig is). Verhit een beetje olie in een bakpan en leg er bergjes van het courgettemengsel in. Druk ze plat met de achterkant van een lepel en bak ze in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van het courgettemengsel. Serveer met de dressing.

Erg lekker met:
Marne Groninger Mosterd

Ingrediënten

Wat heb je nodig (voor 16 koekjes):

  • 2 kleine courgettes, geraspt en uitgelekt
  • 1 ui, kleingesneden
  • 40 gr oude kaas, geraspt
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 el Franse mosterd
  •  Zout en peper
  • 1 ei
  •  Paneermeel (eventueel)
  •  Olijfolie voor de mosterddressing:
  • 1 eidooier
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 el grove mosterd

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!