Mosterd uien broodjes met kaas
Deze mosterd uien broodjes wil je maken! En vooral niet wachten tot ze helemaal zijn afgekoeld want een beetje warm zijn ze het lekkerst.
Bereidingswijze
Kneed alles met de keukenmachine voor 5-10 minuten en laat afgedekt 1 uur rijzen
Snijd 3 rode uien in dunne ringen, bak deze ongeveer 20 minuutjes op laag vuur met een klontje boter en een el tijm glazig. Laat afkoelen.
Rol je deeg uit tot een grote plak en besmeer met een flinke el Dijon. Bestrooi met flink wat geraspte kaas 75 gr en verdeel de uienringen erover. Rol nu alles op tot een flinke rol en snijd de plakken. Leg deze tegen elkaar aan op de bakplaat, dek opnieuw af en laat nog 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 200 graden en bestrooi de broodjes met extra kaas (wederom 75 g) bak in het midden van de oven 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Mosterd lover? Serveer met extra mosterdsaus. Roer door elkaar en klaar
Samenwerking met @smiekkookt
Ingrediënten
Voor het deeg
- 500 gr bloem
- Zakje droge gist 7g
- 300 gr lauwwarm water
- 25g gesmolten roomboter
- 1 el Dijon mosterd
- 8 gr zout
Voor het brood
- 3 rode uien
- 150 gr geraspte kaas
- 1 el tijm
- klontje boter
Mosterdsaus
- 1/2 el Dijon
- 1 el mayo
- 1 el olijfolie
- 1,5 el volle kwark
- Peterselie
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!