Mosterd-sinaasappelsoep

20 min

Soep, Vegetarisch

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar (niet bruin) worden. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon is vermengd. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en breng dan aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken, haal van het vuur en zeef de soep. Zet de soep terug op het vuur en roer er het sinaasappelsap, de mosterd en de room (of melk) door. Breng aan de kook, verdeel over kommetjes en server met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 35 gr boter
  • 1 teentje knoflook kleingesneden
  • 35 gr bloem
  • 750 ml koude groentebouillon
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 el scherpe dijonmosterd
  • 2 el grove mosterd
  • 250 ml kookroom of melk
  • Volkorenbrood (optioneel)

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!