Lamsrack met Limburgse mosterd
Lekker voor de feestdagen of gewoon zo, lamsrack uit de oven met Limburgse mosterd.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook ze in ca. 15 minuten in gezouten water net niet beetgaar.
Laat de aardappelplakjes even uitstomen en verdeel ze daarna over een ingevette ovenschaal.
Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier en leg ze op de aardappelplakjes.
Schep op elk koteletje een halve eetlepel mosterd en smeer die uit met een kwastje.
Verdeel 3⁄4 van de boter over de aardappels en 1⁄4 over de lamskoteletten. Wrijf de boter met het kwastje een beetje in de mosterd.
Bestrooi het geheel met zout en peper naar smaak.
Leg de tomaatjes naast de lamskoteletten. Steek de knoflooktenen tussen de aardappels en leg de rozemarijn tussen het vlees.
Bak de lamskoteletten gedurende 20-25 minuten in de oven, tot het bot van de koteletten goed bruin is en de
aardappels mooi gaar zijn.
Serveer natuurlijk met extra mosterd.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
– 2 el Marne Limburgse Mosterd
– 4 lamskoteletten
– 1 kilo kruimige aardappels
– 50 g boter, plus extra om in te vetten
– 300 g kleine trostomaatjes
– 3 tenen knoflook
– 4 takjes rozemarijn
– zout en peper
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!