Koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes

Kaas en mosterd, die twee smaken die heel goed samen gaan. Lekker als broodje of bij de borrelplank!

20 min + (25 min oventijd)

Borrelen, Vegan

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden hete lucht
  2. Zet een mengkom klaar met de amandelmeel, bakpoeder, psylliumvezels en snufje zout.
  3. Voeg de mozzarella samen met de roomkaas toe aan een magnetron bestendig bakje. Zet dit op 750Watt en dan 90 seconden. Roer door en zet nog eens terug voor 30 seconden. Herhaal dit tot het goed gesmolten is.
  4. Roer de amandelmeel mengsel door de mozzarella. Voeg daarna de eieren en Groninger mosterd eraan toe. Kneed vervolgens met deeghaken tot het goed gemengd is. Als het kamertemperatuur heeft bereikt, kneed je verder met je handen tot het niet meer plakkerig is.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak vervolgens 10 ballen van het deeg en rol dit uit tot broodjes. Leg ze op de bakplaat, houd wat afstand tussen de broodjes. Besmeer de bovenkant van de koolhydraatarme mosterd kaasbroodjes in met het eigeel en maak af met de everything but bagel kruiden.
  6. Bak de broodjes voor 25-30 minuten goudbruin.
  7. Daarna kun je ze lekker opeten. Dip ze vervolgens nog extra in wat Groninger mosterd en geniet! De koolhydraatarme kaasbroodjes zijn ideaal om te serveren bij een tapas tafel.

Samenwerking met @anne.funhealthyfood of zie website

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel 
  • 5 gram bakpoeder
  • 10 gr psylliumvezels 
  • 300 gr geraspte mozzarella 
  • 30 gr roomkaas
  • 2 eieren m
  • Snufje zout
  • 10 gr Groninger mosterd
Topping voor de mosterd kaasbroodjes
  • 1 eigeel opgeklopt
  • Everythig but bagel kruiden

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!