Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht-circulatiestand). Laat de worstjes uitlekken in een vergiet en verspreid de bladerdeegvellen op bakpapier op een vlakke ondergrond. Als de bladerdeeg-vellen net oprolbaar zijn, begin je met de bereiding. Snij ieder vel bladerdeeg met een kartelrolmesje kruislings door, zodat je steeds vier driehoekjes krijgt. Neem een worstje en rol die in een stukje van de gerookte ham. Doe er een klein toefje ketchup op. Rol dit vervolgens in het bladerdeeg. Leg de pakketjes op een rooster met bakpapier en plaats ze gedurende ca .16 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd breek je het ei in een kom en voeg je een gelijk deel melk en 1 theelepel Marne Franse Mosterd toe. Maak het geheel glad met een garde of in een potje*. Haal het rooster uit de oven en bestrijk de pakketjes met het mosterd-eiermengsel. Plaats het rooster terug in de oven voor circa 1 à 2 minuten. Wil je een zachter deeg, bestrijk de pakketjes dan voor een tweede keer. Bak de pakketjes mooi lichtbruin af en laat ze dan rustig afkoelen op een rooster. *Tip voor in de keuken: doe het ei, de melk en de mosterd in een leeg en schoon mosterdpotje. Sluit het deksel en schudden maar. Je mosterdmengsel is klaar!
Knakbroodjes
Laat de worstjes uitlekken in een vergiet en verspreid de bladerdeeg-vellen op bakpapier op een vlakke ondergrond.
Bereidingswijze
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 blik runder partyworstjes (kleine knakworstjes)
- 100 gr gerookte ham
- 1 pak diepvries bladerdeeg
- 1 ei
- Marne Franse Mosterd
- melk
- ketchup
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!