Kip-mosterd-ragout

25 min

Vlees, Borrelen

Bereidingswijze

Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de kip blokjes precies gaar. Maak de roux voor de ragout. Doe 60 gram roomboter in een pan op laag vuur en laat dit smelten. Doe hier meteen de uien bij. Voeg de bloem toe en bak dit kort mee tot het gaat bubbelen. Voeg de bouillon toe tot je een gladde saus hebt. Blijf roeren met een garde. Doe de kip, peterselie en de kookroom erdoor. Breng op smaak met de Limburgse mosterd, peper en zout en kook dit even in tot de ragout een mooie dikte heeft. Vul de bakjes met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie.

Samenwerking met @unbloomfotografie

Ingrediënten

  • 6 pasteibakjes
  • 400 gr kipfilet, in blokjes
  • 60 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1-2 el Marne Limburgse Mosterd

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!