Kerstmenu voorgerecht: gekookte preistukjes in mosterdsaus

15 min

Vegetarisch

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  1. Gebruik het middelste gedeelte van de prei
  2. Verdeel dit in 3 gelijke stukken, dus 12 stukjes in totaal
  3. Kook dit in een pan met water en een beetje bouillonpoeder beetgaar
  4. Haal dan uit de pan en houd het warm
  5. Maak in een ander pannetje de roomsaus
  6. Doe de kookroom in de pan en breng zachtjes aan de kook
  7. Voeg mosterd (naar smaak) toe en breng op smaak met peper en zout
  8. Laat de saus zachtjes een beetje inkoken, totdat ie iets dikker wordt
  9. Neem 4 borden en verdeel de saus hier over
  10. Leg de stukjes prei in dezelfde richting, iets uit elkaar in de saus
  11. Leg per bord 2 bloemetjes tussen de preistukjes
  12. Maal er wat grove peper over, lekker met versgebakken brood!

Ingrediënten

(nodig voor 4 personen)

  • 4 dikke preien
  • 2 flesjes kookroom
  • 1 potje Marne Groninger mosterd
  • Beetje groentebouillonpoeder (naar smaak)
  • Peper en zout
  • Eetbare bloemetjes (viooltjes of afrikaantjes), 2 per persoon

 

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!