Kerstmenu hoofdgerecht: zalmfilet met mosterd-dille en groene asperges
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Snijd de bos dille fijn op 4 mooie takken na, bewaar deze voor de garnering
- Zalmfilets bestrooien met peper en zout
- Vervolgens insmeren met Marne Limburgse mosterd
- Bestrooi met de gehakte dille
- Bereid de BBQ-rookoven voor of het rookoventje voor op het gasfornuis
- Rook de zalmfilets ongeveer 5 minuten in de rookoven
- Grill in de grillpan de groene asperges met wat zout en peper beetgaar
- Bak de zalm in het rookoventje op een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden Celsius
- Verdeel de groene asperges over de borden en leg de zalmfilet half op de asperges
- Garneer af met een takje dille en de paarse viooltjes
Ingrediënten
(Nodig voor 4 personen)
- 4 verse zalmfilets à 150 gram
- 2 pakjes kleine groene asperges
- 1 bos verse dille
- 1 potje Marne Limburgse mosterd
- 1 doosje paarse viooltjes
- peper en zout
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!