Karbonade in perzikmosterd
Kwast de karbonaden aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak.
Bereidingswijze
Voor de garing wordt een gecombineerde garingstechniek gebruikt. Kwast de karbonades aan beide kanten in met olie en kruid deze met peper naar smaak. Laat ze 15 minuten rusten. Doe in een kom de Marne Grove Mosterd, de Marne Dijon Mosterd en de overige ingrediënten en meng alles tot een homogene saus. Bewaar in een afzonderlijk bekertje een beetje voor de garnering. Grill de karbonades over de kolen aan beide kanten ongeveer 4 minuten, verhuis de karbonades naar het koelere gedeelte (indirecte zone) van de BBQ. Kwast de karbonades in met de perzikmosterdsaus en herhaal dit elke 5 minuten, totdat de interne temperatuur 62 graden aangeeft. Laat het vlees even rusten voor het serveren (ca. 5 minuten). Serveertip: druppel de saus over de karbonades.
Afhankelijk van de gebruikte BBQ.
Ingrediënten
(voor 4 Personen)
- 4 karbonades (¾ cm dik gesneden)
- olijfolie voor het kwasten
- versgemalen zwarte peper
- 3 el ongezouten boter
- 2 el gehakte ui
- 2 gehakte knoflooktenen
- 3 el ciderazijn
- 3/4 cup perzikenjam
- 1 el Marne Grove Mosterd
- 1 el Marne Dijon Mosterd
- 1 el Jack Daniels of andere bourbon of whisky
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!