Hartige oliebollen met mosterd dipsaus

Wil jij graag eens iets anders dan de traditionele oliebollen? Dan zijn hartige oliebollen een goede optie om eens te proberen.

30 min + (1 uur rusttijd)

Borrelen

Bereidingswijze

Hartige oliebollen:

  • Meng de bloem en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
  • Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Laat het een paar minuten rusten tot er belletjes ontstaan.
  • Klop de eieren los en voeg ze toe aan het bloem-melk mengsel. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de afgekoelde spekjes toe aan het beslag. Roer goed door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plek rijzen totdat het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
  • Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of friteuse tot 180°C.
  • Gebruik twee lepels om kleine porties van het beslag in de hete olie te laten glijden. Bak de hartige oliebollen goudbruin, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • Laat de gebakken oliebollen uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de hartige oliebollen warm. Je kunt ze eventueel bestrooien met extra Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie voor extra smaak.

Mosterd Dipsaus:

  • Meng in een kom de mayonaise, Dijon mosterd, honing en citroensap.
  • Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Proef de dipsaus en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de dipsaus even in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.

Serveer de hartige oliebollen met deze heerlijke mosterd dipsaus. Dip de oliebollen in de saus en geniet van de smaakcombinatie van het hartige beslag met de pittige mosterd!

Ingrediënten

Hartige oliebollen:

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 10 gr gedroogde gist
  • 300 ml melk, lauwwarm
  • 2 eieren
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gr spekjes, gebakken en afgekoeld
  • Zonnebloemolie (om in te frituren)

Mosterd Dipsaus:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!