Hartige muffins met lente-ui, Groninger Mosterd en kaas

10 min + (25 min oventijd)

Vegetarisch

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in ieder muffin vakje een papieren muffin vormpje. Meng de bloem, bakpoeder en het zout en peper door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie door elkaar. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed tot je net geen droge bloem meer ziet. Niet te lang door blijven mengen, zo blijven de muffins extra luchtig. Meng dan de mosterd, oude kaas en bosui door het beslag. De mosterd mag nog best een beetje in strepen te zien zijn. Vul ieder muffin vormpje met het beslag tot bijna bovenaan de rand en bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Meng de crème fraîche en de tweede eetlepel Groninger Mosterd door elkaar tot een lekker pittige crème om de muffins eventueel mee af te smeren wanneer ze afgekoeld zijn.

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Snuf peper
  • 2 eieren (m)
  • 200 ml karnemelk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl Marne Groninger Mosterd
  • 150 gr oude kaas, in kleine stukjes
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • muffin blik 12 vaks, 12 papieren muffinvormpjes

Voor de crème fraîche laag (optioneel)

  • 4 eetl crème fraîche
  • 1 eetl Marne Groninger Mosterd

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!