Halloumi bites met een mosterd-mango en sesamkorstje
Bereidingswijze
- Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Haal ze dan door de bloem.
- Meng de mosterd met de mango chutney en 2 eetlepels zonnebloemolie. Doe 2 eetlepels van het (gemengde) sesamzaad in een schaaltje. Haal de blokjes halloumi eerst door de mosterd-mango saus en daarna door het sesamzaad. Het sesamzaad zal op den duur plakkerig worden, dus kun je steeds wat van de droge zaadjes bijvullen.
- Schil de halve mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en maak blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Snijd dunne reepjes van de little gem en verspreid deze alvast over het serveerplankje of bord.
- Schenk een laagje olijfolie in een koekenpan en verwarm deze tot ongeveer 180 graden (of tot een sesamzaadje gaat bubbelen in de olie). Bak de halloumi hapjes op middelhoog vuur. Doe dit zo nodig in twee rondes, zorg dat de hapjes niet tegen elkaar aan liggen. Blijf hierbij want dit gaat erg hard! Draai de blokjes zodat iedere kant goudbruin wordt. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Prik aan een cocktailprikker een blokje mango, gevolgd door een blokje halloumi. Serveer direct.
Ingrediënten
- 1 blok halloumi
- 3 el bloem
- 1 el Marne Dijon mosterd
- 2 el mango chutney
- 2 el zonnebloemolie + een flinke scheut voor het bakken
- 100 g sesamzaad (wit en zwart gemengd)
- 1 verse mango
- 1 little gem om te serveren, in reepjes
- Cocktailprikkers
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!