Breek de eieren boven een kom en voeg 1½ eetlepel Marne Franse Mosterd, een klein scheutje melk en de olijfolie toe. Mix met een garde het mengsel tot een glad geheel. Snij de kipfilet in lange stukken van gelijke grootte. Bestrooi de repen met de gezeefde bloem en kneed het geheel licht door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat het ei en de paneermeel beter hechten aan de kiprepen. Daardoor wordt de kip knapperig en krokant. Strooi het paneermeel in een kom. Haal de kipstukjes een voor een door het losgeklopte eimengsel. Laat het losse vocht even uitdruipen en leg de kip in de paneermeel. Keer de kipstukjes rondom door het paneermeel. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een platte schaal en laat ze even rusten. Neem een grote koekenpan, liefst met anti aanbaklaag, doe er een ruime hoeveelheid olijfolie en een beetje (braad)boter in en breng die op temperatuur. Doe nu alle kipstukjes een voor een in de pan en blijf ze keren. Draai, wanneer het paneermeel bruin wordt, het vuur iets terug en bak de kip krokant af. De kip is gaar, wanneer ze net nog een beetje meegeeft als je haar met de spatel indrukt. Dit gerecht smaakt uitstekend met de camembertsaus, die ook op onze site beschreven staat.
Gepaneerde kipfilet
Bereidingswijze
Ingrediënten
(voor 4 Personen)
- Marne Franse Mosterd
- 2 à 3 kipfilets
- paneermeel
- bloem
- 2 eieren
- olijfolie
- melk
- boter
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!