Eendenbout met wortel en roggebrood

4 uur + (15 min oventijd)

Vlees

Bereidingswijze

Doe de eendenbouten in een hoge pan met het ganzenvet of olie. Zorg ervoor dat de bouten goed onder staan. Konfijt deze bouten 4 uren, haal ze uit de olie en laat ze afkoelen. Pluk de bouten helemaal schoon. Snij ze fijn met een mes en breng op smaak met de Marne Limburgse mosterd, zout en peper. Nu kun je er een rol van maken (rilette) maar dat is niet noodzakelijk. Warm weer op. Snij de wortel in mooie stukken en blancheer deze beetgaar. Stoof op met een beetje boter en zout. Leg een plak filodeeg op je snijplank. Strijk deze in met eigeel. Rasp hier fijne mierikswortel overheen. Bestrooi met een beetje zout. Doe dit 2x en leg op elkaar. Bak af gedurende 10 minuten op 160 graden en breek in stukjes. Kruimel de roggebrood helemaal fijn.

Ingrediënten

(voor 4 Personen)

  • ganzenvet of zonnebloemolie
  • eendenbout
  • Marne Limburgse Mosterd
  • (mini) wortel
  • filodeeg
  • eigeel
  • mierikswortel
  • roggebrood

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd