Bladerdeeg-torentje

15 min + ( 25 min oventijd)

Borrelen, Vegetarisch

Bereidingswijze

Meng de honing met de Marne Groninger Mosterd en het sinaasappelsap tot je een egaal geheel krijgt. Steek uit de plakjes bladerdeeg 6 rondjes. Snij de Port Salut in dunne plakjes en steek in ongeveer dezelfde vorm als de bladerdeegrondjes 12 kaasrondjes uit. Leg op een bladerdeegrondje een plakje Port Salut met daarboven weer een rondje bladerdeeg, daarboven weer een rondje Port Salut en eindig met een bladerdeeg-rondje. De bovenkant van het bladerdeeg bestrijken* met de eidooier en tenslotte de torentjes in een voorverwarmde oven op 180 graden 25 minuten bakken.
Meng 2 eetlepels van het honingmosterdmengsel door de veldsla en verdeel het geheel over 2 borden. Hak de noten fijn en snijd de druiven doormidden. Leg het bladerdeegtorentje in het midden van het bord en verdeel de noten en de druiven over de sla. Maak het bord verder af met nog een beetje honingmosterddressing.

* Receptvariatie: Breek het ei en voeg een ¼ deel melk toe. Roer het geheel glad en voeg een theelepel Marne Groninger Mosterd toe. Roer het geheel voorzichtig door en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg voordat je de torentjes in de oven zet.

Ingrediënten

(voor 4 Personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 stukje Port Salut
  • 100 gram veldsla
  • 1 handje macadamianoten
  • 10 witte druiven zonder pit
  • 1 eetlepel honing
  • 0,5 eetlepel Marne Groninger Mosterd
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 eidooier
  • beetje melk

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!