Bladerdeeg kerstboom met Limburgse mosterd
Bereidingswijze
1. Haal het bladerdeeg alvast even uit de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200C, boven en onderwarmte.
3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met ertussen een vel bakpapier. Besmeer het hele oppervlak van het deeg met Limburgse mosterd. Strooi de kaas over de mosterd, gevolgd door cranberries en fijngesneden rozemarijn.
4. Rol het tweede stuk bladerdeeg uit over de vulling. Bepaal het midden van de korte kant van het deeg. Maak vanuit het midden twee lange schuine sneden naar beneden. Snijd een stam uit aan de onderkant van de driehoek. Van de overgebleven stukken gevuld deeg kun je nog een keer een kerstboom vormen. Plak dan de lange zijden van de driehoek aan elkaar en druk het deeg goed aan.
5. Maak dan horizontale inkepingen ongeveer 1,5 cm van elkaar af. Snijd vanuit de schuine zijkanten van de boom naar het midden toe. Zorg dat je in het midden een strook deeg heel laat, dat houdt de boom bij elkaar.
6. Pak de uiteinden van iedere losse strook vast en draai deze een of twee keer, zodat je de vulling nu mooi kunt zien.
7. Roer de eidooier los met een eetlepel room en kwast dit mengsel over de zichtbare stukjes bladerdeeg.
8. Bak de kerstboom in de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Ingrediënten
Ingrediënten (voor 2 kerstbomen)
• 2 rollen vers bladerdeeg
• 1 potje Marne Limburgse mosterd
• 175 gram geraspte oude kaas
• 4 takjes rozemarijn
• 1 handje gedroogde cranberries
• 1 eidooier
• 1 el room/volle melk
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!