Een eenvoudig dressing recept, waarmee je uitstekend kunt variëren! Een dressing bestaat meestal uit 1 deel zuur (azijn) en 3 tot 4 delen olie mét een lepeltje mosterd. De mosterd wordt gebruikt voor de smaak en voor een goede menging. Mosterd werkt namelijk als een perfecte, natuurlijke emulgator. Roer in een kom de azijn of het citroensap samen met wat peper en de Marne Limburgse Mosterd. Voeg als laatste de olie toe en meng alles tot een goed opgelost geheel. Varieer met dit recept door een andere mosterdsoort of azijn te gebruiken. Heb je liever een gladde dressing, gebruik dan een Marne Franse Mosterd. Voeg naar eigen smaak ook eens wat kruiden toe of een uitgeperst teentje knoflook. Een zoete noot krijg je door een beetje suiker of honing toe te voegen.
Basisdressing
Een eenvoudig dressingsrecept, waarmee je uitstekend kunt variëren! Een dressing bestaat meestal uit 1 deel zuur (azijn) en 3 tot 4 delen olie mét een lepeltje mosterd.
Bereidingswijze
Ingrediënten
(voor 4 Personen)
- 1 el kruidenazijn
- appelazijn of citroensap
- 4 el olijfolie
- 1/2 tl Marne Limburgse Mosterd
- peper
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!