Venkelgratin met mosterd

Een lekkere venkelgratin uit de oven, weer eens wat anders.

20 min + (25 min oventijd)

Vegetarisch

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de venkel in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Bewaar de venkeltoppen en leg ze opzij.
Blancheer de venkel ongeveer 2 minuten in gezouten kokend water, tot ‘ie een beetje transparant wordt (let op: kook ‘m niet te slap).
Giet af, dep droog met keukenpapier en verdeel over de schaal. Verwarm de room in een pannetje op laag vuur, samen met de knoflookteen en twee eetlepels mosterd.
Als ‘ie nét niet kookt, zet je het pannetje van het vuur af. Laat tien minuten staan om te trekken en haal de knoflookteen dan uit de room.
Breng de room op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer een derde van de geraspte kaas erdoor. Giet de room over de venkel in de schaal.
Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas.

Bak in 25 minuten goudbruin in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4-6 personen:
– 3 stuks venkel
– 350 ml room
– 50 g Pecorino, of andere harde Italiaanse kaas, geraspt 30 g broodkruim of panko
– 2 el mosterd
– 1 teen knoflook, geplet
– Nootmuskaat
– Zout & peper

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!