Kabeljauw met mosterdsaus
Witvis en mosterd zijn smaken die heel goed samen gaan. Proef het zelf en maak deze heerlijke kabeljauw met mosterdsaus.
Bereidingswijze
-
Smelt de boter in een koekenpan en bak hier de sjalot in aan. Voeg de mosterd en bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu koud water in kleine scheutjes toe, roer goed tot het helemaal is opgenomen. Voeg zo al het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de dille, dragon, limoen en peper naar smaak toe. Zet dit laag en laat zachtjes pruttelen.
-
Begin met het bakken van de kriel. Dit duurt het langst. Hoe kleiner de stukken hoe eerder gaar dus probeer alle stukken gelijk te houden zodat alles gelijk klaar is. Bak de kriel in wat olie in een koekenpan met peper en zout in ongeveer 15 minuten goudbruin. Na 5 minuten kook je de haricots verts en doperwten 10 minuten, dit kan in dezelfde pan. En bak dan ook gelijk de kabeljauw in boter in de koekenpan. Zo is alles gelijk klaar.
-
Serveer met de uitgebakken spekjes erover.
Samenwerking met @gezelligerecepten
Ingrediënten
- 100 gr boter + extra boter voor de kabeljauw
- 1 sjalot gesnipperd
- 3 el mosterd
- 2 el bloem
- 300 ml water
- 1 bouillonblokje kip
- 3 takjes dille
- 1 el verse dragon (gebruikt je gedroogd neem dan 1 tl)
- ½ limoen alleen sap
- 200 g kriel met schil doorgesneden en grotere 2 keer doorsnijden
- 125 g haricots verts
- 100 g doperwten
- 250 g kabeljauw
- 100 g spekjes doorgebakken
- Peper
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!