Risotto met mosterd en lentegroente
Een echte risotto voor het voorjaar! Warm en fris van smaak! Deze risotto is een smaakexplosie op je bord.
Bereidingswijze
-
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui in de pan. Voeg de rijst toe en meng dit totdat de rijst glazig is. Voeg de wijn toe en roer totdat de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens 1 soeplepel per keer met bouillon toe aan de risotto en wacht totdat deze is opgenomen. Je krijgt een zachte en romige risotto.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C grill stand
-
Schil en snijd ondertussen de asperges in 4 stukken. Besprenkel deze met de helft van het citroensap, beetje olijfolie en peper en zout. Grill de asperges voor in de oven.
-
Kook ondertussen de doperwten gaar en voeg deze samen met de lente-uitjes, mosterd en sap van halve citroen toe aan de risotto. Als laatste kunnen de asperges worden toegevoegd.
-
Serveer op een bord en besprenkel met de geitenkaas en pistachenootjes.
Samenwerking met @deverantwoordesnoeper
Ingrediënten
- 300 g risotto rijst
- 35 g boter
- 200 ml witte wijn
- 1,5 L groente bouillon herbes de provence
- 1 ui
- 2 el groninger mosterd
- 1 citroen
- 500 g asperges
- 200 g doperwten
- 4 stukjes geitenkaas
- 2 handjes pistachenootjes
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!