Vegan fondue met Groninger mosterd
Mosterd door de vegan fondue is een heerlijke combinatie.
Bereidingswijze
Beging met het weken van de cashewnoten in de 350 ml bouillon.
Pof de bol knoflook in de oven of airfryer. Snijd de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten. Leg de bol op een stukje aluminiumfolie en doe een klein beetje olie tussen de teentjes en vouw de folie dicht.
Plaats het pakketjes in een voorverwarmde oven van 165º C voor een uur of tot de teentje zacht zijn. In de de airfryer kan je de tijd ongeveer halveren. Terwijl de knoflook in de oven zit kan je alvast de aardappels koken tot ze zacht zijn.
Bak de sjalot 5 a 6 minuten in de vegan roomboter. Voeg hier de gepofte knoflookteentjes, miso (begin met 2 el) gekookte aardappel en de witte bonen aan toe. Bak op laag voor 1 minuut mee. Voeg de cashewnoten met de bouillon, de sojamelk, de edelgist en een snuf peper en nootmuskaat toe toe en meng alles goed. Mix alles alles met een staafmixer of blender dot een gladde massa. Voeg de mosterd toe en warm op.
Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra miso, mosterd en/of peper.
Als de fondue te dik is voeg dan de extra bouillon toe.
Serveer de fondue warm in een broodje of bakje. Dip met je favoriete groenten, fruit en/of brood.
Vegan balletjes/stukjes zijn ook zeker een aanrader om mee te dippen.
Samenwerking met @veganfoodie_amy of via website
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 175 gr cashewnoten
- 350 a 400 ml tuinkruiden bouillon
- 1 bol knoflook
- Klein beetje olie
- 250 gr geschilde kruimige aardappels (in stukken)
- 1 el vegan roomboter
- 2 sjalotjes in stukjes
- 150 gr witte bonen (blik of pot) afgespoeld
- 2 a 3 el witte miso
- 200 ml ongezoete sojamelk
- Snuf peper en nootmuskaat
- 40 gr edelgist
- 2,5 el Marne Groninger mosterd
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!