Kippendijen in mosterd-roomsaus

Een heerlijk gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je veel indruk maakt.

25 min

Vlees

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met zout en peper en de bloem.
  • Verhit de olijfolie en 10 gram boter in een hapjespan en bak de kippendijen rondom bruin in ca. 10 minuten. Neem uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan op matig vuur de resterende 40 gram roomboter. Voeg er vervolgens de bouillon, mosterd en honing aan toe.
  • Roer los en doe er dan ook de room en een scheutje witte wijn bij (optioneel). Breng aan de kook.
  • Voeg wanneer het kookt de kippendijen toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes inkoken.
  • Hak de peterselie fijn. Bestrooi voor serveren met peterselie en amandelschaafsel. Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.

Samenwerking met @myhappykitchennl of zie website

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • 3 el Marne Franse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 handje bloem
  • 50 gr roomboter
  • 1 el olijfolie
  • paar takjes platte peterselie
  • 2 el amandelschaafsel

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!