Panna cotta cheesecake met mosterd en frambozen

Een toetje om je vingers bij af te likken! En dan ook nog eens met een vleugje mosterd. Wie had ooit gedacht dat mosterd en toetjes samen gaan. Durf jij het aan! Kijk dan snel voor het recept.

30 min (+4 uur koeltijd)

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in de magnetron. Verkruimel ondertussen de bastognekoeken. Meng de gesmolten boter grondig door de kruimels.
  2. Verdeel deze cheesecakebodem over 4 glazen en druk de kruimels stevig aan. Laat de bodems minimaal 1 uur uitharden in de koelkast.
  3. Meng ondertussen de Marne Honing mosterd door de crème fraîche. Week 2 van de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  4. Verwarm de melk met de suiker tot tegen het kookpunt. Meng de hete melk door het mosterd-crème fraîchemengsel. Knijp de gelatine uit en meng erdoorheen.
  5. Verdeel het cheesecakemengsel over de 4 glazen. Laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Laat ondertussen de diepvriesframbozen ontdooien en prak ze fijn. Week de overgebleven blaadjes gelatine eveneens 10 minuten in koud water.
  7. Verwarm de jam tot tegen het kookpunt. Knijp de gelatine uit, roer door de jam en schep dit mengsel grondig door de geprakte frambozen heen.
  8. Verdeel het frambozenmengsel over de cheesecakes en laat alles nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  9. Garneer de panna cotta cheesecakes met verse frambozen en poedersuiker. Takjes rozemarijn geven het nog net wat meer kerstsfeer.

Ingrediënten

  • 2 el Marne Honing mosterd
  • 250 gr crème fraîche
  • 200 ml melk
  • 40 gr suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 40 gr roomboter
  • 8 bastognekoeken
  • 60 gr frambozenjam
  • 120 gr diepvriesframbozen
  • optioneel: poedersuiker, verse frambozen en rozemarijn om te garneren

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!