Mosterdstip

10 min

Vlees, Stamppot

Bereidingswijze

Een recept van lang geleden! Misschien aten de ‘Aardappeleters’ deze saus zelfs al… Volgens de verhalen zette men vroeger de pan met mosterdstip midden op tafel. Elke eter prikte een aardappeltje aan z’n vork en dompelde deze onder in de mosterdstip. De mosterdstip gaf de ‘kale’ maaltijd van vroeger wat meer smaak, want er was vaak geen vlees om jus van te maken. Het is een recept waarvan vele varianten in omloop zijn.

Bak de dobbelsteentjes spek uit in een koekenpan. Doe 2 eetlepels Marne Groninger Mosterd in een steelpannetje en giet er wat kookvocht van de aardappelen bij. Breng de mosterd en het kookvocht aan de kook. Meng 2 à 3 afgestreken eetlepels kristalbloem met koud water en voeg dit bij de mosterd in het steelpannetje. Breng het geheel langzaam weer aan de kook en laat het voorzichtig doorkoken tot de gewenste dikte bereikt is. Vergeet niet goed te roeren. Schep de dobbelsteentjes spek uit de koekenpan, doe de inhoud van het steelpannetje bij het uitgebakken spekvet en breng al roerend het geheel nog even aan de kook.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 500 gr vet spek in dobbelsteentjes
  • 2 el Marne Grove Mosterd of Marne Groninger Mosterd
  • 2 tot 3 afgestreken el kristalbloem

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!