Gepofte zoete aardappel met spekreepjes en zuurkool
Bereidingswijze
Was de zoete aardappel schoon. Prik ze in met een vork en spray ze in met Pam coconut oil bakspray of olijfolie. Rol ze in aluminium folie met de glimmende kant naar binnen (garen ze makkelijker). Verwarm oven (hete lucht) of airfryer voor op 200 graden en bak ze voor 30-40 minuten. Ze moeten al wat zachter zijn. Snij ze dan voor 3/4 in en bak nog voor 10 minuten. Bak ondertussen de (vegan) spekreepjes met de 2 tenen knoflook geperst. Voeg hierbij de shi-take fijngesneden en de prei fijngesneden. Roerbak dit een beetje. Voeg nu de zuurkool, de 25 gram Marne Mosterd en de 30 gram cooking light toe. Roerbak en verwarm alles door elkaar. Duw de zoete aardappel open maar niet helemaal plat, en rasp met een vork de aardappel kruimig. Zorg dat je een bootje overhoud en vul deze nu met het groente en spek mengsel. Eventueel kan je er nog (vegan) kaasrasp of mozzarella over verdelen en zet ze dan nog terug in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is. Garneer met jalapeño pepers of wat peterselie!
Samenwerking met @karinpauw
Ingrediënten
- 3 middelgrote zoete aardappelen
- 120 gram (vegan) spekreepjes
- 60 gram Shiite-take of kastanje champignons
- 60 gram fijngesneden Prei ringen
- 120 gram kruidenzuurkool
- 2 tenen knoflook geperst
- 25 gram milde Franse mosterd van Marne
- 30 gram cooking light
- Eventueel een handje (vegan) kaasrasp of mozzarella.
Hou je van een beetje pittig? Gebruik dan nog een jalapeño pepertje in dunne ringen gesneden.
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!