Filotaartjes met paddenstoelen

20 min

Vegetarisch

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°c. Vet de vormpjes in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Smeer 4 velletjes filodeeg in met olijfolie en leg op ieder vel een nieuw vel filodeeg. Rol er lichtjes met een deegroller overheen en vorm er bakjes van (knip een beetje bij met een schaar). Bak de filobakjes in ca. 3 minuten goudbruin in de oven.

Haal de bakjes uit de oven.

Bak de paddenstoelen in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt. Roer de rest van de boter, de knoflook, peterselie en de Franse mosterd erdoor en bak alles al omscheppend 1 minuut. Bestrooi met zout en peper.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bakjes.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • tarwebloem
  • 8 blaadjes filodeeg
  • 200 gr paddenstoelen, gemengd, grof gescheurd
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • klein handje peterselie, gehakt
  • 1 el Franse mosterd
  • zout en peper
  • 4 kleine bakvormpjes

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!

De lekkerste recepten maak je met mosterd