Winterse stamppot

45 min

Vlees, Stamppot

Bereidingswijze

Kook de boerenkool ca. 15 munten in een ruime pan met kokend water. Schep de aardappels, het rookspek, de uien en de mosterd erbij en laat op laag vuur ongeveer 30 minuten doorkoken. Verwarm de rookworst in de laatste 10 minuten van de kooktijd. Giet de boerenkool af en maak er een stamppot van met de azijn, de boter en een scheutje melk. Snijd de rookworst in plakjes en serveer op de boerenkool.

Ingrediënten

  • 1 kg boerenkool, fijngehakt
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in vieren
  • 200 gr gerookt spek, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 el scherpe Franse Marne mosterd
  • 1 rookworst
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el boter
  • melk

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!