Vlaamse vegan stoverij

40 min + (30 min stooftijd)

Vegan, Vegetarisch

Bereidingswijze

  1. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes of plakjes. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de uien op middelhoog vuur tot ze glazig en een beetje gebruind zijn. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  3. Voeg dan de paddenstoelen toe. Dit gaat het makkelijkste in porties. Laat ze even bakken, schep om en doe dan de volgende portie in de pan.
  4. Voeg ten slotte de knoflook, het zout en peper naar smaak toe. Laat de paddenstoelen op middelhoog vuur rustig bakken totdat het vocht dat ze loslaten is verdampt. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  5. Doe dan de Marne Grove Mosterd pittig, de appelstroop, de laurierblaadjes en het bier in de pan. Leg de boterham er bovenop. Laat de Vlaamse stoverij vervolgens op laag vuur een half uur pruttelen.
  6. Proef dan de stoofpot en maak als je wilt op smaak met meer Marne Grove Mosterd, appelstroop en/of zout en peper.
  7. Serveer de vegan Vlaamse stoverij met frietjes en salade.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 3 el Marne Grove Mosterd pittig
  • 900 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 1⁄2 tl fijn zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el appelstroop
  • 2 flesjes (alcoholvrij) bruin bier
  • 1 witte boterham
  • Voor erbij: frietjes en salade

Bekijk onze andere recepten

Eigen recept?

Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.

Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!