Comfy & Creamy
Bloemkoolschotel met romige mosterdsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Kook voor 7 minuten.
- Snipper ondertussen ui en knoflook en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Fruit ui, knoflook en wortel in de pan voor circa 1,5 minuut.
- Voeg plantaardige melk en kaas toe. Roer goed en laat de kaas
smelten. - Voeg tot slot 1 bouillonblokje, 2 eetlepels mosterd en Italiaanse kruiden
toe. - Plaats de bloemkool in een ingevette ovenschaal en giet hier de saus overheen. Bestrooi met extra vegan kaas, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat olijfolie.
- Bak de bloemkoolschotel 20 minuten in de oven.
- Maak eventueel af met fijngehakte bieslook.
Samenwerking met @plantbased_dennis
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 bloemkool
- 1 wortel
- 2 el Marne mosterd
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- half pakje vegan kaas (ca. 100 gram)
- 1 glas plantaardige melk (ca. 200 ml)
- 5 el paneermeel
- Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillon blok
- bieslook (optioneel)
Bekijk onze andere recepten
Eigen recept?
Heb jij een leuk recept met onze mosterd gemaakt? Stuur hem dan naar ons door.
Wie weet zal hij op onze website en socials te zien zijn!